Scroll to top

De positieve effecten van AR Filters

AR (Augmented reality) Filters zijn digitale effecten welke live te gebruiken zijn via Instagram, Facebook en/of Snapchat. Een filter kan een kleurrijke of creatieve laag over een foto of video zijn, maar er zijn ook veel mogelijkheden met 3D objecten, muziek en vervormingen in bijvoorbeeld het gezicht. Naast dat AR filters leuk zijn om te gebruiken, worden ze steeds waardevoller als marketing-tool. Een AR filter is een slimme manier om een product, collectie, format, bedrijf of project te promoten waarbij het bereik enorm groot kan zijn binnen een korte tijd. Hieronder hebben we een aantal voordelen van deze filters op een rijtje gezet!

Het vergroten van je naamsbekendheid en het toenemen van sales

Doordat de naam van jezelf, het merk of een product in het filter en in de titel hiervan verwerkt kan worden, zal je deze altijd zien staan wanneer iemand het filter gebruikt heeft in een Instagram Story. Ook zie je altijd het account van het merk of de content creator erbij staan dat hieraan gekoppeld is. Hierdoor zullen niet alleen de mensen die het filter gebruiken maar ook alle mensen die het voorbij zien komen bij iemand anders direct de naam zien van het merk of de creator. Dit vergroot je naamsbekendheid. Ook nemen de aantal sales toe door het verwerken van AR in een merk of in een campagne. Het vergroten van de naamsbekendheid en het toenemen van sales met AR blijkt uit een onderzoek van Business Insider Intelligence.

Meer interactie met je doelgroep

Omdat de gebruikers deel uit kunnen maken van je merk zal het merk toegankelijker worden. De filters zijn een leuke manier van interactie met de volgers omdat je ook de persoonlijkheid achter je klanten kan zien.

Marketing tool om nieuwe klanten of volgers te bereiken

De filters hebben over het algemeen een hoge engagement en worden enorm veel gedeeld. Hierdoor zal er een nieuwe doelgroep of (potentiële) nieuwe klanten bereikt worden. Zij komen direct in aanraking met het merk of product als zij het filter via Instagram voorbij zien komen. Ook zal hierdoor de following van het account omhoog gaan.

Originele manier van campagnes opzetten

De filters worden tegenwoordig ook ingezet bij verschillende online campagnes. Je zou bijvoorbeeld een winactie kunnen koppelen aan het filter. Ook in de influencer marketing campagnes zie je de filters vaak terug komen. De click through rates van AR ads liggen 300% hoger en de video completion rate 46% hoger dan een reguliere videoadvertentie. Consumenten worden meer aangetrokken tot AR advertenties waardoor deze dus ook gunstiger zijn dan normale advertenties voor merken. Dit blijkt uit een onderzoek van OmniVirt.

Verbeterde klantervaring

Doordat klanten producten eerst kunnen proberen (denk bijvoorbeeld aan het uitproberen van lippenstift kleuren) of wanneer zij een bijpassende filter kunnen gebruiken in combinatie met een aankoop heeft de klant vaak een verbeterde ervaring met het merk.

Zelf ook een filter voor je Instagram account of merk? Of benieuwd naar wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Meer blogs

________

Posted by Concess
december 30, 2021
Posted by Concess
maart 27, 2021

Let's Talk

Get in touch