Scroll to top

Podcasts

Podcasts zijn online audio uitzendingen die je op elk moment en op verschillende apparaten en platformen kunt beluisteren. Veel mensen luisteren een podcast tijdens het reizen, werken, sporten, wandelen, koken of schoonmaken. Podcasts bestaan in alle vormen en maten, zo is er over bijna elk onderwerp wel een podcast te vinden en hebben podcast creators ook erg veel vrijheid in hun plannen en ideeën. Podcasts kunnen 15 minuten duren, maar ook zo ruim 2 uur! In Nederland zijn podcasts sinds een aantal jaar steeds populairder geworden onder vooral jongeren en jongvolwassenen.

6,4 miljoen

mensen in Nederland luisteren naar podcasts

41%

kijkt ook graag naar beelden van een podcast

64%

luistert thuis graag naar podcasts

____________

Waarom een podcast?

Naast dat het erg leuk is om een podcast te maken, heeft het ook vele voordelen voor een creator of bedrijf.
Hieronder hebben wij een aantal voordelen van een podcast op een rijtje gezet.

Zichtbaarheid

Als bedrijf of creator wil je op zo veel mogelijk platformen te zien zijn met je naam, product of verhaal. Het maken van een podcast is daarom erg handig, aangezien je 1 audio uitzending op verschillende platformen zou kunnen plaatsen. Podcasts worden tegenwoordig ook veel meegenomen in de main-media en er worden zelfs prijzen aan uitgereikt.

Inkomstenbron

Omdat podcasts steeds populairder worden, zijn er steeds meer merken die adverteren op een podcast. Hierdoor is het een verdienmodel geworden voor creators. Ook voor zakelijke podcasts is het een indirecte inkomstenbron, omdat je een product goed kan verkopen. Luisteraars vertrouwen het bedrijf en product sneller als ze hier aandachtig naar luisteren.

Interactie

Podcast luisteraars zijn vaak aandachtig bezig met het verhaal en de creator bouwt hierdoor een band op met zijn of haar luisteraars. Omdat luisteraars meegenomen worden in de podcast is dit ook een mooie kans om interactie op te bouwen en je bereik te vergroten op social media. Veel mensen blijven erg trouw aan een podcast en komen hierdoor wekelijks terug voor nieuwe content.

____________

Onze podcasts

Hieronder zie je een aantal van de podcasts waar wij aan mee mogen werken en/of hebben opgezet.
De werkzaamheden verschillen hierin van het bedenken en begeleiden, productie, redactie, marketing tot aan volledig projectmanagement.

Dionne & Henrik Slagter

Moordcast

In Moordcast neemt Dionne Slagter je, samen met haar sidekick en broer Henrik Slagter, elke week mee in verschillende mysterieuze waargebeurde moordzaken en delen ze hun kijk hierop. De podcast is te beluisteren op Spotify.

Kaj Gorgels

Effe Relativeren

In EFFE RELATIVEREN de podcast, gaat Kaj Gorgels in gesprek met verschillende gasten. Geen vaste thema’s, geen restricties, geen vaste opbouw, gewoon effe lekker slap relativeren. De podcast is te zien op Kaj zijn YouTube kanaal en te beluisteren op Spotify.

Monica Geuze

Monica's Podcast

In Moncia’s Podcast nodigt Monica Geuze elke week een nieuwe gast uit voor een goed en gezellig gesprek. De podcast is te zien op het YouTube kanaal van Monica en te beluisteren op Spotify en Apple Podcast.

Nina Warink, Iris Enthoven & Sophie Milzink

Vrouwmibo

De gezelligste vrijdagmiddagborrel van Spotify! Elke week bespreken Nina Warink, Iris Enthoven en Sophie Milzink de week met op de borrelplank enkel ongefilterde meningen en ongegeneerde verhalen. Schuif aan bij de Vrouwmibo!

Ronnie Flex, Caza, Cartiez en Lips

ADF Podcast

In de ADF podcast praten Ronnie Flex, Caza, Cartiez en Lips je wekelijks bij over de actualiteit, samen met bekende gasten en live optredens. De ADF podcast is te zien op het ADF ENT YouTube kanaal en te beluisteren op Spotify.

Gwen van Poorten

#MetZnAllen

#METZNALLEN de podcast is voor en met iedereen. Gwen van Poorten duikt iedere week met bekende en onbekende gasten in de anonieme vragen van luisteraars. De podcast is te zien op Gwen haar YouTube kanaal en te beluisteren op Spotify.

ADF x FunX

146 Podcast

In de 146 Podcast praat vriendengroep ADF je wekelijks bij over de nieuwste ontwikkeling, bespreken ze de actualiteit en gaan ze wekelijks een nieuwe challenge aan. De podcast is te zien op het YouTube kanaal van FunX en te beluisteren op Spotify.

Gaby Blaaser

Morning Aftertalk

In ‘Morning Aftertalk’ gaat Gaby in gesprek met BN’ers en influencers welke allemaal een link hebben met een realityserie. In dit gesprek halen ze de leukste momenten terug én praten ze over de reality programma’s die op het moment erg populair zijn.

Best beluisterde

Podcasts

Onze podcasts worden regelmatig gespot in de ‘Top Podcasts Charts – The Netherlands’. In deze lijst komen de best beluisterde podcasts te staan. Zo stond Monica’s Podcast 2 dagen na de lancering op nummer 1 in deze lijst. Ook Moordcast stond een dag na de lancering in deze lijst en behaalde een week hierna de 1e plek, zij hebben deze een aantal maanden weten te behouden. Ook staan er regelmatig afleveringen van onze podcasts in de ‘Top Episodes Charts – The Netherlands’.

In 2021 stonden 2 van onze podcasts in de top 10 ‘Best beluisterde podcasts van Nederland’, EFFE RELATIVEREN van Kaj Gorgels op nummer 5 en Moordcast van Dionne en Henrik Slagter op nummer 8.

____________

Wat kunnen wij betekenen?

Heb jij interesse om een podcast te beginnen? Wij helpen je graag!
Wij leveren verschillende diensten; van een podcast artwork ontwerpen tot een volledige podcast van a tot z op ons nemen.
Alle diensten die hieronder vermeld staan leveren wij ook los. Wij maken per podcast aanvraag een podcast pakket op maat.

Projectmanagement & Productie

 • Samenstellen van een passend team
 • Agenda en planning voor draaidagen
 • Het opzetten en de upload van de podcast verzorgen
 • Productie van en op draaidagen
 • (Redactioneel) inhoudelijk meedenken
 • Bereikbaar om te sparren en voor advies
 • Algemeen contactpersoon voor de podcast

Vormgeving & Marketing

 • Ontwerpen van een podcast artwork
 • Ontwerpen van bijpassende uitingen
  • Social media uitingen
  • Logo
  • Headers en banners
 • Marketingplan voor de podcast
 • Social media plan en planning voor de podcast

Geluid (& Beeld)

 • Geluid (+ beelden en licht) tijdens de opnames
 • Audio nabewerking
 • Eventuele beeld nabewerking
 • (Muzikale) audio intro voor de podcast
 • Montage van de afleveringen
 • Montage van social media snippets
 • Podcast trailer

Platformen

Wij kunnen de podcasts uploaden op Spotify, Apple Podcast, Google Podcast, Podcast Addict, Pocket Casts, Overcast, Castbox en YouTube.

Uiteraard kunnen wij ook snippets aanleveren en/of plaatsen voor social media kanalen zoals Instagram, Facebook en TikTok , waar podcasts ook steeds bekender worden.

Opnameruimte

Wij beschikken over een mobiele podcast apparatuur set.
Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld thuis op de bank of in een kantoorruimte een podcast op te nemen. Het is niet altijd nodig om een studio hiervoor af te huren, met de juiste nabewerking. Uiteraard raden we wel aan om dit op een
locatie te doen waar het stil is.

Met of zonder beeld

Podcasts staan vooral bekend als audio uitzending, maar steeds meer podcasts kiezen ervoor om de uitzending ook met beeld te plaatsen op bijvoorbeeld social media of YouTube. 41% van de podcast luisteraars in Nederland  heeft interesse in het bekijken van de podcast.

Wij leveren zowel podcast pakketten met en zonder beeld.

Let's talk!

Get in touch